PRESENTATIETOOLS: EEN ZONE VOL GEVAAR

Presenteren kan je op verschillende manier doen en met verschillende vormen. De meest gekende vormen zijn die van de posterpresentatie of het gebruik van een digitaal programma (bv. Powerpoint, Prezi, eMindMaps, etc.).

Deze programma's zorgen ervoor dat het maken van een presentatie veel gemakkelijker gebeurt en dat je hier ook gemakkelijk afbeeldingen en andere media in kan verwerken.
Deze programma's hebben echter ook een duistere kant; hoewel je echt heel goede en mooie presentaties kan maken bestaan er ook presentaties die nooit het daglicht hadden mogen zien.

In dit eerste deel gaan we kijken welke basisregels we moeten respecteren vooraleer we het maken van een presentatie tot een goed einde kunnen brengen. Wij gaan een aantal voorbeelden bekijken van goede en slechte presentaties.

OPDRACHT

Bekijk volgende presentaties en lijst op wat volgens jou de do's en don'ts zijn van een presentatie;
Wat mag je dus absoluut NIET doen en wat WEL?


Powerpoint

Powerpoint is een presentatietool dat bijna over de hele wereld gekend is, het zit mee in het pakket van Microsoft Office en wordt door velen onder ons gebruikt als visuele ondersteuning bij presentaties.

Prezi

Prezi is een online tool waarmee je presentaties kan maken in de vorm van een poster, hierna kan je dan door middel van verschillende tracks of paden dieper inzoomen op de verschillende 'dia's'.

Hier kan je nog een aantal afbeeldingen vinden van slides waar toch wel enige twijfel kan ontstaan of dit onderdeel is van een 'geslaagde' presentatie.


Zelf aan de slag

Maak nu zelf voorbeelden van een GOEDE én een SLECHTE presentatie.
Je doet dit in Powerpoint, dit kan je vinden op jouw pc. 
Je gebruikt hiervoor best de 'zoek'-functie.

Houd rekening met de verschillende do's en don'ts die je hiervoor hebt opgeschreven.

Website voor Project Digitale Leermiddelen 2018
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin